En çok ihraç edilen pazarlar Rusya ve İsrail




Sakarya da üretilerek 52 ülkeye gönderilen yeni model Toyota Corolla, yurtdışında en çok İsrail ve Rusya da kullanılıyor. Dünyanın 52 farklı ülkesine ihraç edilen Corolla nın en çok satıldığı pazarlar, Türkiye, Rusya ve İsrail. Son 6 ayda üretilen 56 bin adet Corolla nın yüzde 70 i bu üç ülkeye satıldı.
Toyota Türkiye CEO su Orhan Özer, Corolla için belirledikleri ihracat hedeflerini gerçekleştirmeye devam ettiklerini söyledi. Özer, bu yılın ilk 11 ayında 91 bin adet otomobil ürettiklerini ve geçen yıla göre yüzde 25 lik bir artış yakaladıklarını dile getirdi. Özer, "Geçtiğimiz yıl ilk 11 ayda 59 bin 500 otomobil ihraç ederken, bu yılın aynı dönemde 80 bine yakın otomobili ihraç etmeyi başardık. Sadece Kasım ayında 13 bin araç üreterek bunun 9 bin 600 tanesini ihraç ettik. Yani genel olarak ihracat hedeflerimiz, beklentilerimize uygun gidiyor" dedi.

[ Yazıyı Oku ]
Geçen yıl ocak-kasım döneminde 59 bin 418 otomobil ihraç eden fabrika, bu yıl aynı dönemde satış rakamını 79 bin 108 e çıkardı.

Otomotiv Sanayi Derneğinin (OSD) verilerine göre, yılın ilk 4 ayında yurt dışına 16 bin 442 otomobili satan Toyota Türkiye, mayısta 4 bin 63, haziranda 7 bin 853, temmuzda 10 bin 746, ağustosta 11 bin 47, eylülde 9 bin 500, ekimde 9 bin 835 otomobil ve kasımda 9 bin 622 otomobil ihraç etti.

Yeni model Corolla nın üretimiyle atağa geçen fabrika, temmuzda 14 bin 814, ağustosta 11 bin 646, eylülde 13 bin 897, ekimde 10 bin 692, kasımda ise 12 bin 816 otomobil üretti.

Geçen yılın 11 ayında 59 bin 418 otomobil ihraç eden fabrika, bu yılın aynı döneminde satış rakamını 79 bin 108 e yükseltti.

Toyota Türkiye, Türkiye de en fazla otomobil ihraç eden 4 üncü fabrika oldu.


[ Yazıyı Oku ]
Otomotiv sektöründe küreselleşmeye bağlı parça ithalatının üst düzeyde olması nedeniyle Türkiye nin 2023 hedefleri arasında yer alan yüzde 100 yerli otomobil üretiminin dünyada örneğinin bulunmadığı belirtiliyor. Toyota Türkiye CEO su Orhan Özer, otomobil markasına sahip ülkelerde dahi yüzde 100 yerli otomobil üretilmediğini anlattı.

Otomotiv sektöründe ciddi rekabet oluştuğuna işaret eden Özer, bu nedenle parça ithalatının da ciddi artış gösterdiğini söyledi.

Özer, Türkiyenin 2023 hedefleri doğrultusunda ciddi bir çalışma içinde olduğunu belirterek, "2023 hedefi, cumhuriyetin 100. yılında ekonomide dünyada ilk 10 içinde yer almaktır. Ekonomide dünyada ilk 10a giren bir ülkenin kendi otomobil markasını üretmesi, ulaşılamaz bir hedef ve yanlış bir beklenti değildir. Bu konumdaki Türkiye'nin bir otomobil markasının olması da kanımca gerçekçi bir hedeftir, iyi bir plan ile ülkemize ciddi katkılar getirir" şeklinde konuştu.

"Türkiye'de bu teknolojik altyapı ve birikim var" diyen Özer, şöyle devam etti:

"Otomotiv ana ve yan sanayii gerekli teknolojiye ve deneyimli insan gücüne sahiptir. Genç, dinamik, istekli ve bilgili işgücümüz, sadece otomotivde değil, tüm alanlarda Türkiyenin en büyük avantajıdır. Bugün küreselleşmenin de etkisiyle hiçbir otomotiv endüstrisinde yüzde 100 oranında yerli imalat söz konusu değildir. Kullanılan parçaların bir kısmı da ithal edilebiliyor. Bu durum, kendi otomobil markası bulunan ülkelerde de geçerli, parça ithalatı oluyor."

"Türkiyede üretilir ama bir kısmı ithal parçalarla olabilir"

Özer, Türkiyede üretilecek otomobilde ithal parçaların kullanılabileceğini ancak markanın Türk olması nedeniyle otomobilin de yerli olacağını dile getirdi.

Türkiyede otomobil üretiminde önemli oranda yerlilik bulunduğuna dikkati çeken Özer, "Dolayısıyla, aracın büyük kısmı Türkiyede üretilir, bir kısmı ithal parçalardan oluşabilir. Önemlisi, üretilecek aracın ülkemizin markası olmasıdır, bence bu mümkündür. Bence o şekilde de yerli araçtır" diye konuştu.

Özer, sözlerini şöyle tamamladı:

"Pazarlama alanında da en az teknik yönler kadar çaba gösterilmesi gereklidir. Bu konuda yatırım tabii ki çok yüksek seviyededir ve bu büyüklükte yatırımı karşılamak belki sadece kişilere ve şirketlere değil, daha geniş bir kapsama yayılmalıdır. Önemli fonlara sahip kuruluşlar, halka açılarak ortaklık şeklinde böyle bir yatırımı imkan dahiline getirebilir. Bu türde oluşacak bir ortaklık yapısıyla bir proje hazırlanıp, devletimize sunulabilir. Eminim ki devletimiz, hükümetimiz böyle bir projeye destek konusunda kayıtsız kalmayacaktır."




[ Yazıyı Oku ]
Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş Operasyonlar Direktörü İsmail Ergun, Beşiktaş Kulübü ile futbol takımı için yaptıkları sponsorluk anlaşmasının bu yıl sona ereceğini ve yenilenmeyeceğini söyledi. Bursa 8. Otomobil, Ticari Araçlar, Motosiklet, Bisiklet ve Aksesuarları Fuarına (Bursa Otoshow 2013) katılan Ergun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Beşiktaş Kulübü ile 2011-2012 sezonundan başlamak üzere 3 yıllık sponsorluk anlaşması imzaladığını hatırlattı. Anlaşmaya göre, bu süreçte takımın, tüm maçlarında formaların göğüs bölümünde "Toyota" logosuyla mücadele ettiğini anlatan Ergun, şunları kaydetti:

"Beşiktaş ile sözleşmemiz 3 yıllıktı. Bu devam ediyor. Bu sezon son sezonumuz. Önümüzdeki sene sözleşmemiz tamamlanmış oluyor. Stat haklarıyla beraber Vodafone ile yaptıkları bir sözleşme olduğunu biliyorum ve onlarla devam edecekler. Dolayısıyla planımız zaten 3 yıllıktı. Sponsorluk sözleşmemiz bu sezon sonunda bitecek, devam etmeyeceğiz."

Ergun, başka kulüplerle sponsorluk anlaşması konusunda henüz bir gelişme olmadığını sözlerine ekledi.



[ Yazıyı Oku ]
Toyota Müşteri Memnuniyetinde Üstüste 5 Yıldır Liderliği Kimseye Bırakmıyor
Toyota, Ulusal Kalite Derneği (KalDer) ve KA Araştırma Limited tarafından 81 ilde 10 bin 969 kişiyle yapılan "Türkiye Müşteri Memnuniyeti Endeksi" araştırmasında binek otomobil sektöründe 5 yıldır üstüste ilk sırada yer almayı başardı. Türkiye Müşteri Memnuniyeti Endeksi 2012 yılı araştırmasının 4 ncü çeyreğindeki ölçümlenmesi sonucunda Toyota binek otomobil kategorisinde yine birinci sıraya yerleşti ve her koşulda müşteri memnuniyetini en üst düzeyde tutmasının karşılığını da almış oldu.

Toyota Pazarlama ve Satış A.Ş. CEO su Ali Haydar Bozkurt, araştırma sonuçlarına göre son 5 yıldır gelen birincilikler ile Satılık Toyota nın bu konudaki felsefesinin karşılığını bulduğunu belirterek "Son 5 yılda gelen birincilikler müşteri memnuniyetinde sürdürülebilirliğe güzel bir örnektir ve temelinde güven unsuru yatmaktadır. Bu durumu iki adımda özetlersek birinci adım doğru ürün, servis ve hizmeti üretmeniz, ikincisi de dürüst ve şeffaf bir politikayla ve her zaman doğru iletişim kurarak müşterilerinizle daimi bir irtibat halinde olmanızdır." dedi. Bozkurt, ürün veya hizmet için ödenilen paranın beklentileri ne kadar karşıladığının önemli olduğuna işaret ederek "Müşterisine ciddi anlamda önem vererek, ürettiği hizmet ve ürünlerle daima müşterisinin yanında durması gerektiğini kendisine vizyon edinmiş dünya şirketleri açısından bu algının doğru değerlendirilmesi gerekir." dedi.

Toyota Mottosu "Müşteri Patrondur"

Toyota Pazarlama ve Satış A.Ş. CEO su Ali Haydar Bozkurt, Toyota vizyonu gereği "Müşterilerin Satlık Toyota yı seçmelerinden ötürü mutlu olmasını sağlayan bir şirket" kavramının ana felsefeleri olduğunu da kaydederek "Bizi tercih edenlerin beklentilerini aşacak ürün ve hizmetlerle her zaman o yarışta bir adım önde gitmek için uğraş vermeye devam edeceğiz. 3S Plaza konsepti ile satış, servis ve yedek parça hizmeti veren Satılık Toyota bayilerinin mottosu müşterinin kapıdan içeri girdiği andan itibaren patronun o olduğunun tüm çalışanlar tarafından bilinmesidir." diye konuştu.



[ Yazıyı Oku ]

<<ılk Baş <Önceki | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | Sonraki> En Son>>